Κινηματογράφοι – Cinema στην Πάτρα

Στον κινηματογράφο τα πράγματα είναι περιορισμένα. Στο κέντρο της πόλης πρωταγωνιστής είναι το Πάνθεον, ένας χώρος με μακράν ιστορία που συνδυάζει μια μεγάλη αίθουσα είτε θεάτρου είτε κινηματογράφου καθώς και μία σύγχρονη αποκλειστικά κινηματογραφική αίθουσα. Λίγο πιο έξω από την πόλη και σε απόσταση 20 λεπτών με τα πόδια από το κέντρο, στην VESO MARE, στεγάζεται ο πολυκινηματογράφος Option Cinema με 8 σύγχρονες αίθουσες. Επιπλέον 2 περιόδους φθινόπωρο και χειμώνα φιλοξενεί το πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης. Το καλοκαίρι στο Ρίο, 7 χλμ από το κέντρο, απολαμβάνετε θερινό κινηματογράφο στο Cine Κάστρο με χαλίκι, τραπεζάκια και πλήρως εξοπλισμένο κυλικείο.

Cinema Θέατρο Πάνθεον

Cinema Veso Mare Option

Θερινό Cinema Κάστρο

Θέατρα στην Πάτρα

Η Πάτρα έχει ικανοποιητικό αριθμό θεατρικών σκηνών με επιλογές που ικανοποιούν το ευρύ φιλοθεάμον κοινό. Στη διάρκεια του χειμώνα οι θεατρικές σκηνές φιλοξενούν ερασιτεχνικές και επαγγελματικές παραστάσεις ενώ το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας φροντίζει κυρίως για την σκηνή του Θεάτρου Απόλλων με κλασσικά εργά και μεγάλες παραγωγές. Τοπικοί δημιουργοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηθοποιοί καλύπτουν το μεγαλύτερος μέρος του προγράμματος το οποίο συμπληρώνεται με έργα από την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο.

Παράλληλα το μεγαλύτερο ποσοστό των σκηνών της πόλης διατηρούν και ομάδες μαθημάτων υποκριτικής και λοιπών δραστηριοτήτων γύρω από την θεατρική τέχνη οι οποίες παρουσιάζουν το έργο τους στη διάρκεια της θεατρική σεζόν.

Το καλοκαίρι αλλάζει το σκηνικό με βασικό πρωταγωνιστή το Διεθνές Φεστιβαλ Πάτρας και τη σκυτάλη να παίρνει το Ρωμαϊκό Ωδείο με παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου, αλλά και συναυλίες και λοιπά επι σκηνής δρώμενα. Επίσης το ανοιχτό θέατρο Κρήνης παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σταθερή πολιτιστική δράση.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Θέατρο Επίκεντρο

Θέατρο ACT

Θέατρο Αγορά

Θέατρο Λιθογραφείον

Θέατρο Γραμμές Τέχνης

Θέατρο Μηχανουργείο

Θέατρο Όροφως

Ανοιχτό θέατρο Κρήνης