Kite Surf

Kite surf Δρέπανο, ΠάτραΚοντά στην Πάτρα, στη γνωστή παραλία στο Δρέπανο, σχηματίζεται ένα ακρωτήρι που κόβει τον κυματισμό και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φυσάει για περισσότερες από 200 ημέρες το χρόνο δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για Kite Surf και Wind Surf. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετές επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες ενοικιάσεων, μαθημάτων, βοήθειας στην παραλία, αποθηκευτικών χώρων κλπ. Στην παραλία του Δρεπάνου
φιλοξενούνται διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ, Water Board Sports Festival, με δεκάδες συμμετέχοντες και χιλιάδες επισκέπτες.

Χάρτης

 

Xιονοδρομικό Καλαβρύτων

Στα 15 χλμ από τα Καλάβρυτα βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων στην βόρεια πλευρά του Χελμού. Λειτουργεί από το 1988 και συνεχώς αναπτύσσεται. Υποδέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο υποστηρίζοντας όλα τα επίπεδα στο ski, snowboard και πολλές δραστηριότητες στο χιόνι. Η θέα από τις πίστες στον Πατραϊκό και στον Κορινθιακό κόλπο είναι μοναδική.

Διαθέτει άνετους χώρους πάρκινγκ, σταθμό πρώτων βοηθειών, δύο σαλέ, κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολές εκμάθησης. Ορισμένες μέρες το χιονοδρομικό λειτουργεί και κατά τις νυχτερινές ώρες με το κεντρικό σαλέ να μετατρέπεται σε μπαρ.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, ΧελμόςΥπάρχουν συνολικά οκτώ lift και δεκατέσσερις πίστες που περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας, συνολικού μήκους 25 χλμ. Οι δρόμοι εκχιονίζονται όλο το 24ωρο και η πρόσβαση σε αυτό από τα Καλάβρυτα είναι εύκολη μέσα από το όμορφο ελατοδάσος.

Καθ’όλη τη διαδρομή ανεβαίνοντας στα Καλάβρυτα αλλά και στο κέντρο του χωριού θα βρείτε καταστήματα ενοικιάσεων και πωλήσεων εξοπλισμού. Από το χωριό μέχρι το χιονοδρομικό και αντίστροφα συναντάτε γραφικούς ξενώνες, ταβέρνες και σημεία για γρήγορο φαγητό και ποτό.

Επίσης, από το παράρτημα του Χιονοδρομικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων μπορείτε να προμηθευτείτε το εισιτήριο σας και να ενημερωθείτε για τη λειτουργία του κέντρου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, Χελμός

Αναρρίχηση

αναρρίχιση ΠάτραΗ Πάτρα διαθέτει αρκετά αναρριχιτικά πεδία σε κοντινή απόσταση εντός νομού και ακριβώς απέναντι στη Αιτωλοακαρνανία. Κυρίως η σπορ αναρρίχηση είναι η πιο διαδεδομένη με Πατρινούς αναρριχητές κατά το 1989 έως και 2004 να ανεβάζουν διαρκώς το επίπεδο ποιότητας και δυσκολίας ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα στα αρκετά χρόνια που εξασκείται αυτή η δραστηριότητα έχει κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων των αθλητών και κυρίως στις περιπτώσεις των αθλημάτων που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τη φύση. Κοινός παρονομαστής για τους αθλητές είναι η διαβίωση στη φύση, ο σεβασμός στο τοπίο και το περιβάλλον και η συμβολή στη διατήρησή τους. Μάθετε περισσότερα και στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Πάτρας.

Καλόγρια

Διαθέτει πάνω από 80 διαδρομές κυρίως σπορ αναρρίχησης αλλά και πιο παραδοσιακές. Γκρίζος θετικός, κάθετος αλλά και μεγάλης άρνησης βράχος μέχρι και 70 μέτρα στο υψηλότερο πεδίο. Η δυσκολία κυμαίνεται από V ιδανικό για σχολές και αρχάριους έως και X+/ XI- η “ΣΕΙΡΗΝΑ” . Ιδανική περίοδος για αναρρίχηση είναι τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι και τον Μάρτιο ενώ το καλοκαίρι η σκιά είναι πολύ περιορισμένη και ήλιος χτυπά τους βράχους.

Όσον αφορά τη διαμονή σας, είτε “παρανόμως” απολαμβάνετε το πανέμορφο δάσος με ελεύθερο κάμπινγκ είτε στα γύρω χωριά με ενοικιαζόμενα δωμάτια και πιο πολυτελή ξενοδοχεία. Η κοντινότερη πόλη είναι η Κάτω Αχαϊά στα 13 χλμ.

Χάρτης

Αλεποχώρι

Διαθέτει περισσότερες από 60 διαδρομές για όλα τα επίπεδα σε 5 πεδία. Ποιοτικός ασβεστόλιθος και σημεία με σταλακτίτες δίνουν ωραίες κλίσεις και αίσθηση αναρρίχησης. Η καλύτερη περίοδος είναι φθινόπωρο και άνοιξη. Βαθμός δυσκολίας από V έως και X.

Στο ομώνυμο χωριό περιορισμένα θα βρείτε κάποιο δωμάτιο να σας φιλοξενήσει, ενώ μπορείτε να κάνετε και κάμπινγκ ελεύθερα και με σεβασμό στη φύση. Οι τοπικές ταβέρνες θα σας αφήσουν ικανοποιημένους.

Χάρτης

Βαράσοβα

Στο παραθαλάσσιο χωριό Κρυονέρι, απέναντι από την Πάτρα, στην Αιτωλοακαρνανία, στη σκιά του όρους Βαράσοβα υπάρχει ένα από τα πιο όμορφα πεδία αναρρίχησης. Ο βράχος είναι ασβεστόλιθος, έντονα ανάγλυφος με ελάχιστα ορατά σαθρά σημεία και οι άνω των 90 πίστες, βαθμού IV-X υποστηρίζουν όλα τα επίπεδα.

Για τη διαμονή σας όπως συνήθως είτε ελεύθερο κάμπινγκ στην περιοχή είτε αν είστε τυχεροί κάποιο δωμάτιο στο χωριό Κρυονέρι στη βάση του πεδίου, στα γύρω χωριά ή και ακόμα και στο Μεσολόγγι στα 10χλμ. Ταβέρνες και μπακάλικα θα βρείτε άφθονα.

Χάρτης

Ε.Ο.Σ.

ΕΟΣ Πατρών
Ακριβώς μετά την ίδρυση του Συλλόγου των Αθηνών, ιδρύεται το 1928 ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πάτρας και αμέσως ξεκινά η συνεργασία των δύο με κοινές δραστηριότητες. Το 1931 ολοκληρώνεται η κατασκευή του πρώτου καταφυγίου στο Ψάρθι και την ίδια χρονιά ξεκινά και η χιονοδρομία.

 

 

 

Καταφύγιο Πρασούδι Παναχαϊκό