Ολυμπία Οδός Αθήνα – Πάτρα

Ολυμπία οδός Πατρών ΚορίνθουΣτα ανατολικά η Πάτρα συνδέεται με την Αθήνα με την Ολυμπία Οδό 

Τηλέφωνο έκτατης ανάγκης: 1025

Εξυπηρέτηση Πελατών: +30 22960 95555

Η Ολυμπία οδός πράγματι είναι ένας δρόμος υψηλών προδιαγραφών που κάνει την απόσταση Αθήνα Πάτρα εύκολη και ξεκούραστη. Θα βρείτε χώρους υγιεινής και στάθμευσης καθώς και Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).

Αν έχετε χρόνο και όρεξη η παραλιακή διαδρομή από την παλιά εθνική οδό στο κομμάτι Αίγιο Κόρινθος, θα σας αποζημιώσει για τον επιπλέον χρόνο της απόστασης. Πανέμορφη διαδρομή με πλούσιες εναλλαγές στο τοπίο, περάσματα δίπλα στη θάλασσα και μέσα από το χωριά της Αιγιάλιας.

Γέφυρα Ρίο Αντίρριο, Πάτρα – Αιτωλοακαρνανία

Στα βόρεια η Πάτρα συνδέεται με την Αιτωλοακαρνανία με τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Εξυπηρέτηση Πελατών: +30 26340 39010

Η απόσταση Ρίο Αντίρριο γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Ο σταθμός διοδίων βρίσκεται στην πλευρά του Αντιρρίου. Στα λίγα λεπτά που διαρκεί η διέλευση θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από ψηλά τα Ενετικά Κάστρα του Ρίου και του Αντιρρίου και να θαυμάσετε την θέα του πορθμείου από τα 57 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Εναλλακτικά της γέφυρας υπάρχει η πορμθιακή σύνδεση Ρίου Αντιρρίου με ferry boat όπου το κόστος της απλής διέλευσης για αυτοκίνητο ΙΧ είναι σήμερα πολύ χαμηλότερο.

Δρομολόγια Ρίου Αντιρρίου με ferry boat

πορθμείο ρίο αντίριο ferry boatΑν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου τότε μπορείτε να απολαύσατε την διαδρομή με το ferry boat με θέα την εντυπωσιακή γέφυρα. Η διαδρομή κρατά περίπου 20 λεπτά, ιδανική για να μια «εν πλω» στάση στο οδικό σας ταξίδι.

 

Πληροφορίες δρομολογίων: Α Λιμενικό τμήμα Ρίου +30 2610 991203 ή Ριο Αντίρριο Ferry

 

Η γέφυρα και το πορθμείο συνδέεται με την Ιονία οδό

Τηλέφωνο έκτατης ανάγκης: 1075

Εξυπηρέτηση Πελατών: +30 22950 26900

Η Ιονία οδός είναι ένας δρόμος που τηρεί τα σύγχρονα πρώτυπα κατασκευής και ασφάλειας. Κατά μήκος θα βρείτε χώρους υγιεινής και στάθμευσης καθώς και Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ).

Εθνική Οδός Πάτρα – Πύργος & Καλαμάτα

Στα νότια και προς Πύργο Καλαμάτα, η Πάτρα συνδέεται με τον αυτοκινητόδρομο Ε55. Δεν υπάρχουν διόδια και δεν εφαρμόζονται σύγχρονοι κανονισμοί ασφάλειας του ΚΟΚ. Ο δρόμος δεν φυλάσσεται και υπάρχουν αρκετά σημεία διέλευσης μέσα από χωριά, οικισμούς, διασταυρώσεις και ελεύθερες εισόδους και εξόδους τοπικών οδών. Ο Ε55 έχει ενταχθεί στο έργο της επέκτασης της Ιονίας οδού και αναμένονται εξελίξεις στην κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλή αυτοκινητόδρομου.